Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns karfiolkrémleves

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db leveskocka
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 db babérlevél
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 l víz
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • A tálaláshoz:
  • reszelt sajt
  • kifli

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát vágjuk fel apróra. A karfiolt szedjük rózsáira. Egy edényben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pár perc alatt pároljuk üvegesre. Szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk világos színűre, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a karfiolrózsákat, a leveskockát, a babérlevelet, ízlés szerint kakukkfüvet, szórjuk meg őrölt fehérborssal és szerecsendióval. Forraljuk fel, majd főzzük puhára a karfiolt.

Amikor a karfiol megpuhult, vegyük le a tűzről, szedjük ki belőle a babérlevelet, majd botmixerrel pépesítsük a levest, tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel újra.

A tejfölt és a mustárt keverjük simára egy kevés levessel, majd a forrásban lévő levesbe állandó keverés mellett csorgassuk bele, és kevergetve főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről.

Amíg a leves fő, szeleteljük fel a kiflit, szórjuk meg reszelt sajttal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük szép pirosra, ropogósra.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg reszelt sajttal, majd a ropogós kiflikarikákkal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss