Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns hússaláta

MME MME
4.3/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
  • 2 alma
  • 1/2 citrom leve
  • 15 dkg sült hús
  • 10 dkg csemege kukorica (konzerv)
  • Az öntethez:
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjastól sós vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, megtisztítjuk, kihűtjük, és kockára vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, kockára vágjuk, és sós vízben nem túl puhára főzzük a zöldborsóval együtt. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, kockára vágjuk, és megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Elkészítés: A sült húst csíkokra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. Mély salátástálban összekeverjük az előkészített hozzávalókat, és legalább egy órára betesszük a hűtőbe. Ezalatt elkészítjük az öntetet. A joghurtot, a citromlevet, a tejfölt jól összekeverjük. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy csipet szerecsendiót. A behűtött salátát megöntözzük ezzel a pikáns mártással, lazán összekeverjük és tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 395 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss