Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns hal

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket 3-5 centis darabokra vágjuk. Befűszerezzük sóval, borssal. Állni hagyjuk legalább fél órát. Ekkor lisztbe forgatjuk egyenként, és olajban elősütjük mindkét oldalát. A sült halat egy tányérra tesszük, majd a fél fejre vágott hagymát beletesszük a maradék olajba, és szép fényesre pároljuk-sütjük.

Erre a sült hagymaágyra ráhelyezzük a sült halszeleteket, ráöntjük a citrom- és paradicsomlevet, valamint 2 nagy babérlevelet teszünk rá, és meglocsoljuk a borral. Ezt követően forró sütőben (200 fokon) 30 percig sütjük, amíg a leve besűrűsödik, a teteje barnás-pirossá sül.

Fűszeres rizzsel, petrezselymes krumplival egyaránt pompás.

Megjegyzés

Isteni, zamatos, hidegen-melegen egyaránt.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss