Elkészítés: A halszeleteket 3-5 centis darabokra vágjuk. Befűszerezzük sóval, borssal. Állni hagyjuk legalább fél órát. Ekkor lisztbe forgatjuk egyenként, és olajban elősütjük mindkét oldalát. A sült halat egy tányérra tesszük, majd a fél fejre vágott hagymát beletesszük a maradék olajba, és szép fényesre pároljuk-sütjük.
Erre a sült hagymaágyra ráhelyezzük a sült halszeleteket, ráöntjük a citrom- és paradicsomlevet, valamint 2 nagy babérlevelet teszünk rá, és meglocsoljuk a borral. Ezt követően forró sütőben (200 fokon) 30 percig sütjük, amíg a leve besűrűsödik, a teteje barnás-pirossá sül.
Fűszeres rizzsel, petrezselymes krumplival egyaránt pompás.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre