Pikáns gulyás

default user icon
7 3.3/5

Hozzávalók

  • 40 dkg marhalábszár,
  • 30 dkg vegyes leveszöldség (10-10 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér és zellergumó),
  • 2 dl tejföl,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 zöldpaprika,
  • 1 paradicsom (mirelit lecsó is lehet),
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1-1 csapott evőkanál piros fűszerpaprika és só,
  • 2 babérlevél,
  • 10 szem fekete bors,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 késhegynyi tört köménymag.

Elkészítés

    Előkészítése: a húst megmosom, leszárítom és 2-3 cm-es kockákra vágom. A megtisztított zöldséget karikákra metélem. A megmosott, kicsumázott zöldpaprikát felkarikázom, a paradicsomot vékony gerezdekre aprítom.

    Elkészítése: a felhevített olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve rádobom a húskockákat, és állandó keverés közben fehéredésig pirítom. 1,5 l vízzel felengedve félpuhára főzöm, ezután beleteszem a zöldséget. Megsózom, fűszerezem, és ugyancsak fedő alatt puhára főzöm valamennyi belevalót. Az utolsó pillanatban teszem bele a zöldpaprikát és a paradicsomot, mert ezekkel csak 1-2 percig forralom az ételt. A tejfölt kevés levessel simára keverem, és beleöntöm a fazékba. Éppen csak felforralom, máris lehúzom a tűzről.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kasik Márta 10 évvel ezelőtt
Felénk még nokedlit is szaggatnak bele, elkészítéskor gulyáskrém is fincsi bele, meg egy kis csípős paprika. De ezek nélkül is éhes lettem tőle...
Bödő Helga 10 évvel ezelőtt
Sziasztok, ma délután főztük meg ezt a gulyást, és hogy ne kelljen köretet adni hozzá, mg krumplit is belefőztem, isteni lett! Jó sűrű, ja és még császárszalonna is ment bele.
Bödő Helga 10 évvel ezelőtt
Sziasztok, ma délután főztük meg ezt a gulyást, és hogy ne kelljen köretet adni hozzá, mg krumplit is belefőztem, isteni lett! Jó sűrű, ja és még császárszalonna is ment bele.
Páll Ferenc 10 évvel ezelőtt
Én az amúgy is erős ízű marhahúst nem szoktam "pörköl"-ni. Azt meghagyom a birkahúshoz, meg a disznóhúshoz, malachoz. Akkor viszont egyáltalán nem teszek hozzá vizet
Bodi 12 évvel ezelőtt
Probáltad-e már,lepiritott hagymára egyből ráteszed az aproravágott hust és teljesen fehére piritod a saját levébe majd mindem mehet a régi kerékvágasban.Sziasztok ,Bodi
Bodi 12 évvel ezelőtt
Probáltad-e már,lepiritott hagymára egyből ráteszed az aproravágott hust és teljesen fehére piritod a saját levébe majd mindem mehet a régi kerékvágasban.Sziasztok ,Bodi
Bodi 12 évvel ezelőtt
Probáltad-e már,lepiritott hagymára egyből ráteszed az aproravágott hust és teljesen fehére piritod a saját levébe majd mindem mehet a régi kerékvágasban.Sziasztok ,Bodi

Hasonló Receptek