Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns grillezett hal

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 szelet halfilé
  • A marináláshoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szem bors
  • 1 kis csípős pirospaprika
  • grill fűszerkeverék
  • 2 dl fehérbor
  • 1 citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: A marináláshoz a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A borsot durvára törjük. A csípős paprika magjait és ereit kivágjuk, húsát
felkockázzuk. A halszeleteket tálra tesszük, a hagymadarabokkal körberakjuk, hozzátesszük a paprikát, a borsot, majd a citrom levével és a borral meglocsoljuk. Lefedjük, és 2 órára a hűtőbe tesszük, közben a haldarabokat többször megfordítjuk.

Készítéskor kivesszük, lecsepegtetjük, megsózzuk, és oldalanként 3-5 percig grillezzük.

Ízlés szerinti körettel (saláta, sült krumpli, párolt zöldség) tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss