Elkészítés: A fokhagymát gerezdekre szedjük, de nem hámozzuk meg! 2 gerezdet félreteszünk. Tűzálló tálban, előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt megsütjük.
A megmosott narancs héját vékony csíkokra vágjuk. A levét kifacsarjuk. Mindkét narancsot eképpen dolgozzuk fel.
A vöröshagymát tisztítás után felkockázzuk, 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Beleszórjuk a mandulát, felöntjük a levessel, és 10 percig főzzük.
A fokhagymagerezdeket hűlni hagyjuk, aztán a belsejüket kinyomjuk, és a leveshez vegyítjük.
A toast kenyeret megszabadítjuk a héjától, és a narancsok levével együtt a leveshez adjuk. Az egészet rúdmixerrel pépesítjük. Közben sózzuk, borsozzuk.
A félretett fokhagymagerezdeket felszeleteljük, és 1 evőkanál olajon megpirítjuk. A koriandert kevés kivételével felaprítjuk, a sonkát vékonyan felcsíkozzuk.
A levest tejszínnel felöntjük, felforraljuk, végül beleszórjuk a narancshéjat, a pirított fokhagymát, a sonkát és a felprított koriandert. Forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre