Keress receptre vagy hozzávalóra

Pikáns cukkinikrémleves

Hozzávalók

  • 50 dkg cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • őrölt chili (opcionális)
  • 1,5-2 l zöldségalaplé vagy víz
  • 0,5 dl tej vagy tejszín

Elkészítés

    1. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és felkockázzuk. A lényeg, hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek a darabok, a forma nem számít. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
    2. Egy lábasban olívaolajat hevítünk és megdinszteljük benne a hagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, ha pikánsabbá szeretnénk tenni, akkor megszórjuk csipetnyi őrölt chilivel, majd mehet bele a cukkini is. Ismét sózzuk, borsozzuk, és lefedve, néhányszor megkeverve, kb. 5-7 percig pároljuk.
    3. Hozzáadunk annyi zöldséglevest vagy vizet, hogy kb. egy ujjnyira elfedje, és néhány perc alatt készre főzzük.
    4. Ha kész, botmixer segítségével (vagy normál mixerbe áttöltve) simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, még egyet forralunk rajta.
    5. Tálaláskor adhatunk hozzá pl. mozzarelladarabokat, és fokhagymás krutont.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin