Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns csirke

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csirke (kb. 1 kg-os)
  • 2 evőkanál vaj/olaj
  • fél teáskanál fahéj
  • 1 szegfűszeg
  • 1 kis konzerv darabolt ananász
  • 3 dkg mazsola
  • 4 dkg hántolt mandula
  • 2 dl narancslé
  • 1 evőkanál liszt
  • avokádó- és narancsszeletek,
  • petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

    Előkészítés: A csirkét 4 részre vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. Az olajban barnára sütjük, majd átrakjuk egy másik serpenyőbe.
    Elkészítés: Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, az ananászt, a mazsolát, a mandulát, és leöntjük a narancslével, majd lassú tűzön lefedve 20–30 percig főzzük. A húst előmelegített tálra tesszük. A visszamaradt levet a liszttel csomómentesre keverjük, fél dl vízzel felengedjük, és még néhány percig főzzük. A csirkét leöntjük a szósszal, és az avokádóval, a naranccsal és petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Főtt rizzsel kitűnő.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin