Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns-citromos csirkecomb

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 2 dl olaj
  • 1 csomag pikáns csirke fűszerkeverék
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 db citrom
  • 0,5 dl víz

Elkészítés

    1. A csirkecombot besózzuk, majd állni hagyjuk, amíg elkészítjük a pácot. Az olajhoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket, belefacsarjuk fél citrom levét, hozzápréselünk 2 gerezd fokhagymát, majd alaposan bedörzsöljük a combokat. Ezután egy fóliával lefedjük a tálat, majd betesszük a hűtőbe pár órára hogy az ízek kellően átjárják a húst.
    2. Egy tepsibe helyezzük a bepácolt húsokat, majd vizet öntünk alá, végül a visszamaradt olajos pácot. Ezután a hús köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni!) és a cikkekre vágott citromot, majd fóliával lefedjük a tepsit. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, majd pirosra sütjük a combokat. 

    SÜLT CSIRKECOMB ZÖLDSÉGES BULGURRAL>>> 

    TEJSZÍNES CSIRKECOMB KRUMPLIVAL>>> 

    BORZAS CSIRKECOMBBORZAS CSIRKECOMBBORZAS CSIRKECOMB>>> 

     

Megjegyzés

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd kanalazzuk mellé a köretet, locsoljuk meg egy kevés pikáns szafttal, majd úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin