Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns-citromos csirkecomb

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot besózzuk, majd állni hagyjuk, amíg elkészítjük a pácot. Az olajhoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket, belefacsarjuk fél citrom levét, hozzápréselünk 2 gerezd fokhagymát, majd alaposan bedörzsöljük a combokat. Ezután egy fóliával lefedjük a tálat, majd betesszük a hűtőbe pár órára hogy az ízek kellően átjárják a húst.
  2. Egy tepsibe helyezzük a bepácolt húsokat, majd vizet öntünk alá, végül a visszamaradt olajos pácot. Ezután a hús köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni!) és a cikkekre vágott citromot, majd fóliával lefedjük a tepsit. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, majd pirosra sütjük a combokat. 

SÜLT CSIRKECOMB ZÖLDSÉGES BULGURRAL>>> 

TEJSZÍNES CSIRKECOMB KRUMPLIVAL>>> 

BORZAS CSIRKECOMBBORZAS CSIRKECOMBBORZAS CSIRKECOMB>>> 

 

Megjegyzés

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd kanalazzuk mellé a köretet, locsoljuk meg egy kevés pikáns szafttal, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss