A burgonyát átdörzsöljük, alaposanmegmossuk, ésfelkockázzuk.Forrásban lévő, sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük. A megtisztított kelbimbót forrásban lévő, sós vízben 5 percigfőzzük. Leszűrjük és leöblítsük, azután óvatosan leveleirebontjuk.
A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A csilit félbeszeljük, kimagozzuk, ésfinomra vágjuk. Megpirítjuk ezeket a felforrósított olajon, majd meghintjük az őrölt korianderrel, valamint a római köménnyel, és együtt pirítjuk további néhány percig. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot a levével együtt, továbbá a babérleveleket, és sűrűre főzzük.
A paradicsomos keverékbe forgatjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és az áttört burgonyát. Forrón, a kelbimbólevelekkel díszítve tálaljuk. Egy kevés felaprított lestyánnal és néhány csilikarikával megszórva kínálhatjuk.