Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns burgonyakrémleves

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.

A vöröshagymát meghámozzuk, kockára vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk, és a vajon sárgára pirítjuk őket. A tűzről levéve elkeverjük a hagymákat a pirospaprikával. Hozzáadjuk a burgonyát, a póréhagymát, a húslevest, kakukkfüvet és ételízesítőt, majd készre főzzük a levest.

A kaliforniai paprikát 4 részre vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és vékony csíkokra szeljük.

A levest szűrőn átnyomjuk (vagy botmixerrel pürésítjük), majd a paprikát üvegesre főzzük néhány perc alatt benne. Hozzákeverjük a tejszínt, a paradicsompürét és a pirosaranyat. Kevés sóval ízesítjük, és bátran fűszerezzük cayenni borssal.

Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Ezt az enyhén csípős levest esetleg egy parti záró fogásaként is tálalhatjuk. Jót teszünk vele vendégeinknek, mert remekül felmelegít, és ezzel elűzi az esetleges reggeli másnaposságot.

Parmezános, sajtos pirítóssal is kínálhatjuk. Ehhez krémet készítünk 8 dkg parmezán sajtból, 2 tojás sárgájából, 1 teáskanál mustárból, pirospaprikából, 2 evőkanál sörből és kevés cayenni borsból. A pirítóst megkenjük a krémmel, és közepes hőmérsékleten (170-180 fokon) kb. 10-15 percig sütjük. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss