Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns barackos lepény a Déditől

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 0,5 kg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 ek rum
  • 20 dkg tejföl
  • 8 db nagyobb őszibarack
  • A krémhez a tetejére:
  • 4 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek tejföl
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A tésztához egy tálban összekeverjük a liszet, a vajat, a cukrot, egy egész tojást, valamint egy sárgáját, a rumot és a tejfölt. Könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. 
    2. Vékonyra nyújtva vajjal kikent gáztepsibe helyezzük a tésztát, majd gazdagon kirakjuk karikára vagy cikkekre vágott barackkal. 10 percig sütjük 180 fokon.
    3. A krémhez 3 tojássárgáját elkeverünk a cukorral és a zsemlemorzsával, végül hozzáforgatjuk a 4 tojásfehérjéből vert habot. A krémet a tésztára öntjük, és további 25 percig sütjük, amíg a teteje meg nem szilárdul. 

Megjegyzés

A Dédmamám receptje. :)

tompeeszter
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin