Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns barackos csirkemell

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 őszibarack (vagy barackbefőttből 6 fél)
  • 1 ág rozmaring
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 narancs leve
  • 1 dl húsleves (kockából)
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

    Elkészítés: A húst leöblítjük, leszárítjuk, kisebb érmékre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A barackot félbevágjuk, magját kiszedjük, gerezdekre vágjuk.

    A barackszeleteket bevonatos serpenyőben, szárazon kissé megpirítjuk.

    Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a húst a rozmaringággal együtt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a hagymát, még 5 percig pirítjuk. Ráöntjük a narancslevet és a levest, sóval, borssal ízesítjük, 5 percig forraljuk. Kidobjuk a rozmaringot, kiemeljük a hússzeleteket, és melegen tartjuk.

    A visszamaradt lébe szórjuk az ételsűrítőt, beletesszük a barackszeleteket, összeforraljuk, és a húshoz kínáljuk. Köretnek párolt rizst adhatunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin