Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns babsaláta

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 20 dkg nagyobb szemű salátabab
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 kis fej jégsaláta
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • füstölt szalonnabőrke (elhagyható)
  • 1 db babérlevél
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 normál szelet pirított kenyér
  • 2 evőkanál mustos modenai balzsamecet
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A babot minimum 4 órára hideg vízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük.

    A bacont kétujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lilahagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot, megsózzuk, borsozzuk, és együtt sütjük egy kis ideig, hogy az ízek keveredjenek.

    A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lilahagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket.

    Megpirítunk 1 vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával, és apró kockára vágjuk. Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfűleveleket és meglocsoljuk a balzsamecettel.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű salátát készítettem. De ez nem egy olyan *5 perc alatt kész* salátarecept. Viszont azzá tehetjük, ha előző nap beáztatjuk, majd megfőzzük a babot, mert akkor másnap tényleg csak össze kell dobni. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és laktató saláta.

veruss74
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin