Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Pihepuha almás pite

Hozzávalók

  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • A tésztához:
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 1 tk cukor
  • 1/2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • A tetejére:
  • 1 db felvert tojás

Elkészítés

    1. Az almát meghámozzuk, a magházat kivájjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral és a fahéjjal, és megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport.
    2. Habosra keverjük a tojássárgáját a margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet és a sót, majd alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát, és mindkettőt kinyújtjuk 23×34 cm-es tepsi méretűre. Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd az egyik lapra ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal. Letakarjuk egy konyharuhával, és 3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
    3. Ezután megkenjük felvert tojással, és villával megszurkáljuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük (amikor elkezd pirulni a teteje, lefedjük fóliával, hogy nehogy megégjen). 

    A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

    13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

    A KLASSZIKUS RÁCSOSTÓL A MORZSÁSIG - TERÍTÉKEN A SOKSZÍNŰ ALMÁS PITE! >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes