Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pihepuha almás pite

120 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • A tésztához:
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 1 tk cukor
  • 1/2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • A tetejére:
  • 1 db felvert tojás

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, a magházat kivájjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral és a fahéjjal, majd megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport.
  2. Habosra keverjük a tojássárgáját a margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet és a sót, majd alaposan kidolgozzuk.
  3. Két részre osztjuk a tésztát, és mindkettőt kinyújtjuk 23×34 cm-es tepsi méretűre. Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd az egyik lapra ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal. Letakarjuk egy konyharuhával, és 3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
  4. Ezután megkenjük felvert tojással, és villával megszurkáljuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük (amikor elkezd pirulni a teteje, lefedjük fóliával, hogy nehogy megégjen). 

A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

A KLASSZIKUS RÁCSOSTÓL A MORZSÁSIG - TERÍTÉKEN A SOKSZÍNŰ ALMÁS PITE! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss