Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pihe-puha mézeskalács

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 15 dkg puha vaj vagy margarin
  • 1,25 dl méz
  • 1 db tojás
  • 1/2 db narancs reszelt héja
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A lisztet egy edénybe öntjük, és hozzáadjuk a porcukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket (vagy fele-fele arányban őrölt fahéjat és szegfűszeget), a szódabikarbónát, és kézzel összekeverjük.
    2. Hozzáadjuk a margarint vagy a vaj at, mézet, tojást és a narancs lereszelt héját, majd az egészet egynemű masszává gyúrjuk. 
    3. A tésztát, a könnyebb kezelhetőség kedvéért, két részre osztjuk, majd az egyik felét lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk, és a kiválasztott formákkal kiszúrjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, hozzátesszük a másik adag tésztához, és azt is kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
    4. A figurákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól kb. 2 cm távolságra, és 180 fokra előmelegített sütőben pontosan 10 percig sütjük, majd hagyjuk a tepsin kihűlni. A figurák azonnal puhák, nem kell fémdobozban tárolni.

      5 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A KARÁCSONYI MÉZESKALÁCSOD >>> 

      18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin