Elkészítés: Az omlós tésztához valókat géppel összedolgozom, és fóliába csomagolva 24 órát hűtőben kifagyasztom.
Másnap lisztezett deszkán 3 mm vastag lapra kinyújtom, 7-8 cm átmérőjű korongokat vágok, és a formákba fektetve belenyomkodom, a túllógó részt levágom. Villával megszurkálom, és vaksütéssel elősütöm őket.
A töltelékhez felforrósítok 2 evőkanál vajat, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve világosra pirítom a fenyőmagot benne. Egy lábasban felolvasztom a maradék vajat, és félreteszem. Összekeverem a fenyőmagot, a mandulát és a cukrot. Egyenként hozzáadom a tojásokat, és mindig csak akkor adom hozzá a következőt, ha az előzővel már alaposan összedolgoztam. Én géppel készítem, mert sokkal könnyebb. Habos, sűrű krémet kapok. Lazán hozzáadom, a keményítőt és a sót, végül a kihűlt olvasztott vajat.
A masszát a kihűlt tortákba töltöm, és 190 fokos sütőben addig sütöm, míg a töltelék pirulni kezd. Kiveszem a sütőből, megszórom a fenyőmaggal, és 160 fokon 15-20 percig készre sütöm.
Végül kiemelem a tortácskákat, kiveszem a formából. Kihűtöm, megszórom porcukorral, és így kínálom.