Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pignoli tortácska

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 db 7,5 cm-es tortaformához:
  • Az omlós tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor
  • 3 darab tojássárgája
  • 1/2 kávéskanál só
  • A töltelékhez:
  • 12,5 dkg vaj
  • 4 dkg vágott fenyőmag
  • 11 dkg darált mandula
  • 13,5 dkg porcukor
  • 3 darab tojás
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • késhegynyi só
  • Valamint:
  • 4 dkg fenyőmag a szóráshoz
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Az omlós tésztához valókat géppel összedolgozom, és fóliába csomagolva 24 órát hűtőben kifagyasztom.

Másnap lisztezett deszkán 3 mm vastag lapra kinyújtom, 7-8 cm átmérőjű korongokat vágok, és a formákba fektetve belenyomkodom, a túllógó részt levágom. Villával megszurkálom, és vaksütéssel elősütöm őket.

A töltelékhez felforrósítok 2 evőkanál vajat, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve világosra pirítom a fenyőmagot benne. Egy lábasban felolvasztom a maradék vajat, és félreteszem. Összekeverem a fenyőmagot, a mandulát és a cukrot. Egyenként hozzáadom a tojásokat, és mindig csak akkor adom hozzá a következőt, ha az előzővel már alaposan összedolgoztam. Én géppel készítem, mert sokkal könnyebb. Habos, sűrű krémet kapok. Lazán hozzáadom, a keményítőt és a sót, végül a kihűlt olvasztott vajat.

A masszát a kihűlt tortákba töltöm, és 190 fokos sütőben addig sütöm, míg a töltelék pirulni kezd. Kiveszem a sütőből, megszórom a fenyőmaggal, és 160 fokon 15-20 percig készre sütöm.

Végül kiemelem a tortácskákat, kiveszem a formából. Kihűtöm, megszórom porcukorral, és így kínálom.

Megjegyzés

Különleges és nagyon finom. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss