Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Piemonti csirke

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 egész csirke vagy csak csirkecombok ízlés szerint
  • 3 nagy vöröshagyma
  • 4 nagy sárgarépa
  • 2 édeskömény
  • 5 nagyobb szem burgonya
  • 4 dl tejföl
  • 4 evőkanál cukor
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Lehetőleg előző este a csirkét feldaraboljuk, a combokat kettévágjuk és besózzuk.

    Másnap meghámozzuk a zöldségeket, és nagyjából egyforma nagyságúra felvágjuk őket. A felforrósított olajban a csirkedarabok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd átszedjük őket egy tűzálló tálba.

    A megmaradt olajban felolvasztjuk a cukrot és hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, míg a cukor karamellás bevonatot képez rajtuk.

    A zöldségeket elterítjük a húson, meglocsoljuk tejföllel. Beborítjuk alufóliával, és kb. 170°-on 1 óra alatt puhára pároljuk, majd levesszük a fóliát, és 10 percig pirulni hagyjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Anna172
4 evőkanál cukor????? ez komoly??

Hasonló Receptek

Magazin