Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piemonti csirke

MME MME
1 4/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Lehetőleg előző este a csirkét feldaraboljuk, a combokat kettévágjuk és besózzuk.

Másnap meghámozzuk a zöldségeket, és nagyjából egyforma nagyságúra felvágjuk őket. A felforrósított olajban a csirkedarabok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd átszedjük őket egy tűzálló tálba.

A megmaradt olajban felolvasztjuk a cukrot és hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, míg a cukor karamellás bevonatot képez rajtuk.

A zöldségeket elterítjük a húson, meglocsoljuk tejföllel. Beborítjuk alufóliával, és kb. 170°-on 1 óra alatt puhára pároljuk, majd levesszük a fóliát, és 10 percig pirulni hagyjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss