Elkészítés: Lehetőleg előző este a csirkét feldaraboljuk, a combokat kettévágjuk és besózzuk.
Másnap meghámozzuk a zöldségeket, és nagyjából egyforma nagyságúra felvágjuk őket. A felforrósított olajban a csirkedarabok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd átszedjük őket egy tűzálló tálba.
A megmaradt olajban felolvasztjuk a cukrot és hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, míg a cukor karamellás bevonatot képez rajtuk.
A zöldségeket elterítjük a húson, meglocsoljuk tejföllel. Beborítjuk alufóliával, és kb. 170°-on 1 óra alatt puhára pároljuk, majd levesszük a fóliát, és 10 percig pirulni hagyjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre