Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pide - törökös pizza

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg kenyérliszt + a nyújtáshoz
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 tk só
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 dl víz
  • 1 db tojás a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 1 ek olaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 50 dkg darált marhahús
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 2 db kápiapaprika
  • 1/2 tk morzsolt oregánó
  • 1/2 tk morzsolt kakukkfű
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt csili (elhagyható)
  • 15 dkg trappista sajt
  • petrezselyem a díszítéshez
  •  

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztben elvegyítjük az élesztőt és a sót. Hozzáadjuk az olívaolajat, majd kis adagokban hozzákeverjük a langyos vizet. Összegyúrjuk, megdagasszuk, majd letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
    2. A töltelékhez egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megpároljuk benne a megtisztított, felaprított hagymákat. Hozzáadjuk a kétféle darált húst, kevergetve sütjük fehéredésig, közben szétnyomkodjuk a csomókat. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot, a megmosott, apró kockákra vágott paprikát és a fűszereket. Megsózzuk, és lassú tűzön összesütjük.
    3. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 8 egyforma darabra ostjuk. Egyesével hosszúkás, ovális alakúra nyújtjuk mindent. Elosztjuk rajtuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk.
    4. A pidéket megformázzuk. Először az ovális két végét összecsípjük, majd az oldalakat ráhajtjuk a töltelékre. Az így elkészült csónakokat sütőpapírral bélelt nagy tepsibe tesszük, a széleiket átkenjük a felvert tojással. A töltelékre rászórjuk a lereszelt sajtot. A pidéket 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk, aprított petrezselyemmel meghintve.

    15 ISTENI FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY ADAG DARÁLT HÚS >>> 

    9 MENNYEI HÁZI PIZZA, HA NEM AKARSZ A FUTÁRRA VÁRNI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin