Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pide - törökös pizza

120 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztben elvegyítjük az élesztőt és a sót. Hozzáadjuk az olívaolajat, majd kis adagokban hozzákeverjük a langyos vizet. Összegyúrjuk, megdagasszuk, majd letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
  2. A töltelékhez egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megpároljuk benne a megtisztított, felaprított hagymákat. Hozzáadjuk a kétféle darált húst, kevergetve sütjük fehéredésig, közben szétnyomkodjuk a csomókat. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot, a megmosott, apró kockákra vágott paprikát és a fűszereket. Megsózzuk, és lassú tűzön összesütjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 8 egyforma darabra ostjuk. Egyesével hosszúkás, ovális alakúra nyújtjuk mindent. Elosztjuk rajtuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk.
  4. A pidéket megformázzuk. Először az ovális két végét összecsípjük, majd az oldalakat ráhajtjuk a töltelékre. Az így elkészült csónakokat sütőpapírral bélelt nagy tepsibe tesszük, a széleiket átkenjük a felvert tojással. A töltelékre rászórjuk a lereszelt sajtot. A pidéket 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk, aprított petrezselyemmel meghintve. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss