Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pezsgőspohár

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 konzerv darabolt ananász
  • 10 dkg cukor
  • 3 narancs
  • 2 citrom
  • 1 dl konyak
  • jég
  • 1 üveg száraz pezsgő

Elkészítés

    Az ananászt tálba tesszük, megszórjuk a cukor felével, és kb. 2 óra hosszára betesszük a hűtőbe. Megmossuk a narancsot, a citromot, és karikára vágjuk, tálba tesszük, megszórjuk a maradék cukorral, leöntjük a konyakkal, és ezt is behűtjük. A narancsos keveréket kivesszük a hűtőből, sűrű szitán átpasszírozzuk, és hozzákeverjük az ananászhoz. Visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt tört jeget készítünk, azaz jégkockákat konyharuhába csomagolunk, és húsklopfólóval összetörjük. Kevés tört jégre kétharmadig adagoljuk a poharakba az ananászos gyümölcsöt, és felöntjük egyharmad rész jéghideg száraz pezsgővel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin