Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pezsgős töltött káposzta csülökkel

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt beáztatom néhány órára, félig megfőzöm, majd leszedem a csontjáról, feldarabolom.

Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát kisütöm, majd ennek zsírjában az aprított hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, miután kifehéredett, keverőtálba teszem. Összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem. A masszát a káposztalevelekbe töltöm. Ami kimaradt, abból golyót formálok.

Egy fazékba teszem a káposzta felét, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, rárakom a töltött tekercseket, a gombócokat és a csülökdarabokat, majd a káposzta másik felét elrendezem a töltelékeken. Fűszerezem, rakok rá babérlevelet, felöntöm vízzel, s kb. 1,5 óráig főzöm. Beleöntöm a pezsgőt és a rántást, összeforralom.

Tejföllel tálalom.

Megjegyzés

Bár én a töltött káposztát az év bármely napján megeszem, karácsony és újév nem múlhat el nélküle. Érdemes nagyobb mennyiséget főzni, mivel a káposzta annál finomabb, minél többször melegítik. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss