Keress receptre vagy hozzávalóra

Pezsgős töltött káposzta csülökkel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg savanyított káposzta
  • 4 db káposztalevél
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 0,5 bögre rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • babérlevél
  • 1 db csülök
  • 2 dl tejföl
  • 2 db chilipaprika
  • 2 dl száraz pezsgő
  • liszt
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A csülköt beáztatom néhány órára, félig megfőzöm, majd leszedem a csontjáról, feldarabolom.

    Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát kisütöm, majd ennek zsírjában az aprított hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, miután kifehéredett, keverőtálba teszem. Összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem. A masszát a káposztalevelekbe töltöm. Ami kimaradt, abból golyót formálok.

    Egy fazékba teszem a káposzta felét, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, rárakom a töltött tekercseket, a gombócokat és a csülökdarabokat, majd a káposzta másik felét elrendezem a töltelékeken. Fűszerezem, rakok rá babérlevelet, felöntöm vízzel, s kb. 1,5 óráig főzöm. Beleöntöm a pezsgőt és a rántást, összeforralom.

    Tejföllel tálalom.

Megjegyzés

Bár én a töltött káposztát az év bármely napján megeszem, karácsony és újév nem múlhat el nélküle. Érdemes nagyobb mennyiséget főzni, mivel a káposzta annál finomabb, minél többször melegítik.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin