Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pezsgős muffin

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 10 dkg tejföl
  • 100 ml pezsgő (fehér)
  • Díszítéshez: 17 dkg vaj
  • 12,5 dkg krémsajt
  • 20 dkg porcukor
  • 200 ml pezsgő (fehér)
  • 3 dkg marcipán (zöld színű)

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük a cukorral, a szódabikarbónával, a sütoporral. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, és alaposan összedolgozzuk.
    2. A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírkapszlikkal, majd elosztjuk bennük a tésztát. Ezután 175 fokon, 18-20 percig süssük a süteményeket, majd hagyjuk kihulni.
    3. Közben a krémhez kikeverjük a vajat a krémsajttal, majd hozzáadjuk apránként a porcukrot, végül a pezsgőt. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és a muffinokra nyomjuk. A marcipánból lóheréket, vagy tetszés szerint bármit készíthetünk, majd díszítsük velük a sütiket.

    CSOKIS-MÁLNÁS MUFFIN >>> 

    JUHTÚRÓS-SAJTOS MUFFIN >>> 

    KÓKUSZOS MUFFIN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin