Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pezsgős, mazsolás párolt káposzta

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta (kisebb)
  • 2 fej lila hagyma (kis)
  • 10 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál kömény
  • bors
  • kevés barna cukor (vagy édesítőszer, esetleg nyírfacukor)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl pezsgő (édes)
  • kevés fehérborecet
  • csipet csombor (borsikafű)
  • kevés kakukkfű

Elkészítés

    1. A mazsolát a pezsgőbe áztatjuk. A káposztát legyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk. A lila hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk.
    2. 10 perc állás után a káposztát kevés olajon pároljuk, majd rövid idő után hozzáadjuk a lila hagymát, az egész köményt, a borsot, a barna cukrot, vagy szorbitot. Fedő alatt pároljuk. Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról!
    3. Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát a pezsgővel együtt, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni. Még 10 perc párolás után tálalhatjuk. 

Megjegyzés

Az ünnepi asztalok elmaradhatatlan ételei a különféle sültek. A sültek mellé pedig jár az ünnepi köret is!

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin