Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pezsgős, mazsolás párolt káposzta

60 perc
egyszerű
olcsó
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát a pezsgőbe áztatjuk. A káposztát legyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk. A lila hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk.
  2. 10 perc állás után a káposztát kevés olajon pároljuk, majd rövid idő után hozzáadjuk a lila hagymát, az egész köményt, a borsot, a barna cukrot, vagy szorbitot. Fedő alatt pároljuk. Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról!
  3. Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát a pezsgővel együtt, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni. Még 10 perc párolás után tálalhatjuk. 

Megjegyzés

Az ünnepi asztalok elmaradhatatlan ételei a különféle sültek. A sültek mellé pedig jár az ünnepi köret is! - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss