Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pezsgős csirke egészben sütve

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirke
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dl pezsgő
  • 2 dl tejszín
  • bors (őrölt, fehér)
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

    1. A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk. Tepsibe tesszük, a tetejére vajdarabkákat morzsolunk. Mellé rakjuk a karikára vágott répát és hagymát.
    2. A csirkét félpuhára sütjük, majd áttesszük egy lábasba. A sütésből visszamaradt lébe beleöntjük a bort és a pezsgőt, majd az egészet a csirkére öntjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
    3. A csirkét kivesszük, a levét felöntjük a tejszín felével, és sóval, borssal ízesítjük. A tűzről levéve beleöntjük a maradék tejszínnel összekevert tojássárgáját, majd finomszűrőn átszűrjük. A mártást a feldarabolt csirkére öntjük. Köretként vajas metéltet adunk hozzá.

    BACONOS-SAJTOS RAKOTT CSIRKEMELL>>> 

    NEM LEHET ABBAHAGYNI CSIRKEMELL>>> 

    FŰSZERES RÁNTOTT CSIRKECOMBOK EXTRA ROPOGÓS PANÍRBAN>>> 

Megjegyzés

Morva Lászlóné receptje

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin