A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük, belekavarjuk a tojássárgáját, a citromlével felfuttatott sütőport, majd a lisztet, a darált diót és a kakaót.
Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a cukrot kissé megpirítjuk (karamellizáljuk), felöntjük 2 dl pezsgővel, kissé összefőzzük, amíg a cukor elolvad.
A maradék pezsgőt elkavarjuk a zselatinnal és a pudingporral, majd a szirupba belekavarjuk, és krémesre főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekavarjuk a langyos pudingkrémet és a citromhéjat.
A krémet a kihűlt tortára simítjuk, majd hideg helyre tesszük, amíg a krém megdermed. Tejszínhabbal, zöld citrommal és marcipánvirágokkal díszítjük.
A receeptet és a fotót Manoka0811 küldte. Köszönjük!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre