Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pezsgőkrémes-mákos sajttorta

default user icon
1
Pezsgőkrémes-mákos sajttorta

Hozzávalók

  • 40 gramm mák
  • 80 gramm vaj
  • 200 gramm zabfalatok keksz
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 30 gramm zselatin
  • 500 gramm Philadelphia sajt
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl félszáraz pezsgő
  • 5 evőkanál porcukor
  • piros szőlőszemek a tálaláshoz

Elkészítés

    A vajat megolvasztjuk. A kekszet aprítóban ledaráljuk. Összekeverjük a vajat, a kekszet és a mákot, majd egy kapcsos tortaforma (20 cm-es) aljára egyengetjük, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Utána kivesszük és megvárjuk, amíg kihűl.

    A krémhez a tojássárgáját, két evőkanál porcukrot és a pezsgőt vízgőz felett felmelegítjük, folyamatosan kevergetni kell, akkor jó, ha belenyúlva már égeti az ujjunkat. Akkor félretesszük, hogy hűljön kicsit. Közben a krémsajtot, a 3 evőkanál porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük egy habverővel.

    A tejszínt összekeverjük a zselatinnal (hidegen használható zselatint használtam), majd a krémsajtos keverékhez adjuk, végül pedig a pezsgős keveréket is hozzákeverjük. Habverővel csomómentesre keverem, majd a kekszes rétegre öntöm és berakom egy éjszakára a hűtőbe. Másnap piros szőlőszemekkel tálalom.

    A Törley ehhez a fogáshoz a Törley Réservé demi sec-et ajanlja.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

julcsifri
Nagyon ínycsiklandónak tűnik, igazi ünnepi recept! Én a Media Marktban vettem egy elektromos habverőt, azzal szoktam készíteni ezeket a krémeket, homogénebb állaguk lesz.

Hasonló Receptek