Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 ok, amiért megéri pezsgőt innod!

default user icon
MME
Ha te is alig várod a szülinapodat és a szilveszter éjszakát, hogy belekortyolhass a pezsgőbe, akkor jó hírünk van: az italnak jó néhány pozitív hatása van a testedre. Szóval egyáltalán nem kell bűntudatot érezned, ha néha a hétköznapokban is megiszol egy-egy pohárkával!
Jót tesz a szívednek

A pezsgő különösen gazdag polifenolokban, vagyis olyan antioxidánsokban, melyek csökkentik a vérnyomást, így segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását. „Megállapítottuk, hogy mérsékelt pezsgőfogyasztás jó hatással van az érfalakra, ez pedig azt jelenti, hogy csökkentheti a stroke és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát” - mondja Jeremy Spencer professzor, a londoni kardiovaszkuláris és metabolikus kutatóintézet tagja.

Okosabb leszel tőle

Jeremy professzor patkányokkal kísérletezett, és megállapította, hogy azok az állatok, akik minden nap fogyasztottak pezsgőt, sokkal ügyesebben csinálták meg a feladataikat, mint azok, akik egyáltalán nem ittak. „A kutatás izgalmas, mert ez az első alkalom, hogy kiderült, a mérsékelt pezsgőfogyasztás képes befolyásni a kognitív képességeket, például a memóriát.”

Meghosszabbítja az életed

Kutatások bizonyítják, hogy azok az emberek, akik bort isznak, hosszabb ideig élnek azoknál, akik inkább sört vagy más szeszes italt fogyasztanak. És mivel a pezsgő élettani hatásai megegyeznek a boréval, ez valószínűleg a pezsgőről is elmondható. Ezt pedig meg is ünnepelheted egy pohárkával!

Alacsony a kalóriatartalma

A borhoz képest a pezsgő szinte diétás italnak számít! 120 ml vörösbor ugyanis 100 kalóriát, ugyanennyi száraz pezsgő pedig 90 kalóriát tartalmaz. Szóval, ha odafigyelsz az alakodra, mindenképp ezt az italt válaszd, ha alkoholt innál!

Jót tesz a bőrödnek

A pezsgő magas antioxidáns-tartalma miatt méregteleníti és puhává varázsolja a bőrt, ráadásul antibakteriális hatásának hála a pattanásokat is segíthet eltűntetni. Csak önts egy keveset egy vattakorongra, dörzsöld át vele az arcodat, és a bőrödön azonnal érezni fogod a változást!

MILYEN ÉTELHEZ MILYEN PEZSGŐ ILLIK? HASZNOS KISOKOS >>> 
PEZSGŐFOGYÓKÚRA: ÍME A NYÁR LEGÉLVEZETESEBB DIÉTÁJA >>> 
6 SZABÁLY, AMIT BE KELL TARTANOD, HA PEZSGŐVEL KÍNÁLOD A VENDÉGEKET >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss