Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pettyeske

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 tojásos piskóta
  • A krémhez:
  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg őrölt dió
  • 1 dl rum
  • feketekávé, amennyi szükséges
  • A tetejére:
  • csoimáz

Elkészítés

Elkészítés: 4 tojásból piskótát sütünk. 2 lapra vágjuk.

A krémhez a tojásfehérjét gőz felett habosra verjük a cukorral. Amikor
kihűlt, belekeverjük a margarint.

A töltelékhez a kekszet ledaráljuk, és jól összegyúrjuk a darált dióval, a rummal és a feketekávéval. A tészta hosszával egyező, kisujjnyi vastag rudakat formálunk belőle.

A krém felét rákenjük a piskótalapra. Rárakjuk a kekszrudakat, rásimítjuk a maradék krémet. Befedjük a másik piskótalappal, és bevonjuk csokoládéval.

A keksz-rudakra merőlegesen szeleteljük fel a tésztát.

Megjegyzés

Valóban jól mutatnak a felvágott sárga tésztában a barna pettyek, de nemcsak látványos, hanem igen finom is. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss