Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pettyes linzer

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg porcukor
  • pici só
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • A habhoz:
  • 5 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió
  • 1 marék zsemlemorzsa
  • fél dl rum
  • Valamint:
  • a tésztára lekvár
  • a tetejére olvasztott csoki

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük (az egyik rész egy kicsivel nagyobb legyen). A nagyobb darab tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk, lekvárral megkenjük. A másik részből kb. 5 rudat sodrunk, mint a tepsi hossza. A rudakat egyenlő távolságra ráfektetjük a lekváros tésztára.

Elkészítjük a habot: 5 tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd beletesszük a diót, a zsemlemorzsát, a rumot, és összevegyítjük. Végül atojások felvert habját is belekeverjük. Ezt a habot ráöntjük a tepsiben levő tésztára, és előmelegített sütőben megsütjük.

Ha megsült és kihűlt a tészta, csokimázzal (olvasztott csokival) vonjuk be.

Megjegyzés

Ajánlatos a rövidebb részénél kezdeni a szeletelést, így látjuk, hol vannak a tésztában a rudak, és szép pettyes szeleteket tudunk vágni. - borbalka

Ezek is érdekelhetnek

Friss