Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük (az egyik rész egy kicsivel nagyobb legyen). A nagyobb darab tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk, lekvárral megkenjük. A másik részből kb. 5 rudat sodrunk, mint a tepsi hossza. A rudakat egyenlő távolságra ráfektetjük a lekváros tésztára.
Elkészítjük a habot: 5 tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd beletesszük a diót, a zsemlemorzsát, a rumot, és összevegyítjük. Végül atojások felvert habját is belekeverjük. Ezt a habot ráöntjük a tepsiben levő tésztára, és előmelegített sütőben megsütjük.
Ha megsült és kihűlt a tészta, csokimázzal (olvasztott csokival) vonjuk be.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre