Keress receptre vagy hozzávalóra

Petrezselymes zöldbab főzelék füstölt tarjával

Petrezselymes zöldbab főzelék füstölt tarjával

Hozzávalók

  • fél kg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg füstölt tarja
  • olíva olaj
  • tejföl
  • liszt
  • petrezselyem
  • 1 db babérlevél
  • ecet
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika

Elkészítés

    A zöldbabot megpucolom, darabolom. A hagymákat apróra vágom. A petrezselymet aprítom, a tarját kockára vágom.

    Egy edényben, olajon, megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a tarját, majd a babot, s babérlevelet, fűszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s el kezdem főzni. Amikor már kész, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele petrezselymet, felrottyantom.

    Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból és a tarjából, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá petrezselymet.

Megjegyzés

Bár mélyhűtött zöldbab télen is elérhető, a zöld, vagy sárgabab mégis csak a nyár étele. A paszulyt inkább télen tegyük a fazékba.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin