Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petrezselymes töltött csirke hagymás krumplisalátával

MME MME
1
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A töltött csirkéhez:
  • 1 nagyobb csirke
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 4-5 db csirkemáj
  • 2-3 zsemle
  • bors
  • majoránna
  • szárnyas fűszerkeverék
  • A krumplisalátához:
  • 50 dkg burgonya
  • 1-2 kanál ecet
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • bors
  • 3-4 db csemege uborka
  • cukor
  • majonéz
  • natúr joghurt
  • petrezselyem
  • snidling
  • 1 alma

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét alaposan megmossuk, kívül-belül besózzuk, bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel, majd jól kizsírozott vagy olajozott tepsibe helyezzük.

A töltelékhez a zsemléket fele tej, fele víz keverékébe áztatjuk, ha jól átázott, kicsavarva tálba helyezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a csirkemájat, fűszerezzük 3-4 csipet sóval, borssal és ízlés szerint majoránnával.

Ezt jól összedolgozzuk, ha kész, megtöltjük a csirkét úgy, hogy a töltelékből a bőre alá is jusson.

Alufóliával lefedve előmelegített sütőbe helyezzük. Ha megpuhult a hús, a fóliát levéve pirosra sütjük, közben saját levével locsolgatjuk.

A krumplisalátához a krumplit héjában megfőzzük. Amíg a krumpli fő, egy tálba
felkockázzuk a hagymát, meglocsoljuk az ecettel, rákockázzuk az uborkát. Ha a burgonya megfőtt, megpucoljuk, és felkarikázva a többi hozzávalóhoz keverjük. Hozzáadjuk az almát, ízlés szerint sót, borsot, cukrot, majd majonézt és joghurtot úgy, hogy ne legyen se túl híg, se túl darabos. Belekeverünk 1 csokor apróra vágott snidlinget. A tetejét szórjuk meg petrezselyemmel.

Finomabb lesz a saláta, ha egy éjszakára pihentetjük. Az ízek jobban összeérnek.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss