A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, majd pár pillanatig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, megsózzuk, -borsozzuk, összemelegítjük, majd hagyjuk hűlni.
Az egyik mozzarellát papírtörlővel szárazra töröljük, és mikróban közepes fokozaton 30-40 másodpercig melegítjük, legyen. (Arra figyeljünk, nehogy túlmelegedjen és szétfolyjon, mert akkor már nem tudjuk megtölteni.)
A felmelegedett mozzarellát óvatosan, kb. 3 mm vastagságúra nyomkodjuk, majd megtöltjük a kihűlt petrezselymes tésztával. A széleit megfogjuk és összenyomkodjuk, majd óvatosan megformázzuk. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön. A másik mozzarellával is így járunk el.
A lehűlt, töltött mozzarellát bepanírozzuk: lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsábaforgatjuk. A panírozást megismételjük még egyszer, így sütés közben nem folyikki a sajt.
Az olajat felhevítjük egy kisebb edényben, óvatosan belehelyezzük az egyik bepanírozott mozzarellát, és magas hőfokon pár pillanat alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Szűrőkanállal óvatosan kivesszük, és törlőpapírra tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. A másik bepanírozott mozzarellával is így járunk el.
Közben a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát feltesszük főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, leszűrjük.Hozzáadjuk a citromlevet, a tejszínt, megsózzuk, -borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük (ha szükséges akkor tehetünk hozzá több tejszínt, és citromlevet is).
Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a zöldborsópürét, majd ráhelyezzük a sült töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.