Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével

60 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 2 nagy golyó mozzarella
  • 5 dkg spagetti tészta
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • őrölt fehér bors
  • A panírozáshoz:
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj a sütéshez
  • A zöldborsópüréhez:
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • 1/2 db citrom leve
  • 1,5-2 dl főzőtejszín

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, majd pár pillanatig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, megsózzuk, -borsozzuk, összemelegítjük, majd hagyjuk hűlni.
  2. Az egyik mozzarellát papírtörlővel szárazra töröljük, és mikróban közepes fokozaton 30-40 másodpercig melegítjük, legyen. (Arra figyeljünk, nehogy túlmelegedjen és szétfolyjon, mert akkor már nem tudjuk megtölteni.)
  3. A felmelegedett mozzarellát óvatosan, kb. 3 mm vastagságúra nyomkodjuk, majd megtöltjük a kihűlt petrezselymes tésztával. A széleit megfogjuk és összenyomkodjuk, majd óvatosan megformázzuk. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön. A másik mozzarellával is így járunk el.
  4. A lehűlt, töltött mozzarellát bepanírozzuk: lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsábaforgatjuk. A panírozást megismételjük még egyszer, így sütés közben nem folyikki a sajt.
  5. Az olajat felhevítjük egy kisebb edényben, óvatosan belehelyezzük az egyik bepanírozott mozzarellát, és magas hőfokon pár pillanat alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Szűrőkanállal óvatosan kivesszük, és törlőpapírra tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. A másik bepanírozott mozzarellával is így járunk el.
  6. Közben a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát feltesszük főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, leszűrjük.Hozzáadjuk a citromlevet, a tejszínt, megsózzuk, -borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük (ha szükséges akkor tehetünk hozzá több tejszínt, és citromlevet is).
  7. Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a zöldborsópürét, majd ráhelyezzük a sült töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss