Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Petrezselymes lapcsánka

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 6 ek liszt (púpos evőkanál)
  • 1 tk só
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • olaj
  • A fokhagymás tejfölhöz:
  • 1 kicsi doboz tejföl
  • 1-2 gerezd felaprított fokhagyma
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A krumpli t megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemlevelet, a lisztet és az áttört fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük.
    2. Egy serpenyőben felhevítünk 4 ek olajat, és egy kanállal kis adagokat szedünk a masszából, majd lelapítjuk. Mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt megsütjük.
    3. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. A tejföl ös mártogatóshoz összekeverjük a tejföl t az áttört fokhagymával és a sóval. Ezzel kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin