Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petrezselymes lapcsánka

30 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemlevelet, a lisztet és az áttört fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük.
  2. Egy serpenyőben felhevítünk 4 ek olajat, és egy kanállal kis adagokat szedünk a masszából, majd lelapítjuk. Mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt megsütjük.
  3. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. A tejfölös mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt az áttört fokhagymával és a sóval. Ezzel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss