Petrezselymes krumpli csőben sütve

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre köretként, 2 személyre főfogásként:
  • 50 dkg nem szétfövő burgonya
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1 mokkáskanál szárított, őrölt rozmaring
  • 7 dkg mozzarella (a keményebb, pizzákhoz kínált változatból)
  • frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyákat meghámoztam, uborkagyalun hajszálvékonyra szeleteltem. A petrezselyemzöldet közepesen finomra aprítottam. A tejszínt a sóval, némi borssal és a rozmaringgal alaposan elkevertem.

    A vaj kétharmadával nagyon becsületesen megkentem egy tűzálló tál alját és peremeit, a maradék vajat félretettem. A krumplikarikák felét beleszórtam a sütőedénybe, meghintettem a petrezselyem felével, majd megismételtem a rétegezést. Nagyon fontos, hogy maximum 2 cm vastag legyen csupán a rétegezés, hogy rendesen átsüljön a krumpli, érdemes tehát megfelelő méretű edényt választani a sütéshez.

    A fűszeres tejszínnel meglocsoltam az előkészített sütőtál tartalmát, majd a maradék vajjal megszórtam tetejét, és némi borssal is fűszereztem – ez akár el is maradhat, ha gyerekek is fogyasztják majd a fogást.

    190 fokos sütőben 20 percig sütöttem.

    Közben lereszeltem a sajtot. A félpuhára sült krumpli tetejére szórtam a sajtot, és további 10-12 percre visszatoltam a sütőbe. Ennyi idő alatt ez a mennyiség tökéletesre sül. A krumplik szépen puhára sülnek a fűszeres tejszínben, a tetejére ráolvad, és kissé megpirul a sajt.
    Azon melegében tálaltam.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin