Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petrezselymes farkassügér csőben sütve

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhakész sügért folyó hideg vízzel leöblítjük és szárazra töröljük. Rácsepegtetjük a citrom kifacsart levét (kívül-belül). A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, ízesítjük a citrom reszelt héjával, a zúzott fokhagymával, a citromborssal és a tengeri sóval, majd hozzákeverjük a felolvasztott vajat és a zsemlemorzsát.
  2. A halat megtöltjük a morzsalékos töltelék háromnegyedével, és megkötözzük konyhai zsineggel. A sütőtálba rácsot teszünk, ráhelyezzük a halakat, és kívül megkenjük olvasztott vajjal és olívaolajjal, és rászórjuk a maradék morzsás tölteléket.
  3. Ezután 200-220 fokra előmelegített sütőben - az olajos-vajas keverékkel locsolgatva - kb. 20 perc alatt megsütjük. Sült burgonyával és céklával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss