Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petrezselymes burgonya-gratin

5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyákat meghámoztam, uborkagyalun hajszálvékonyra szeleteltem. A petrezselyemzöldet közepesen finomra aprítottam. A tejszínt a sóval, némi borssal és a rozmaringgal alaposan elkevertem.

A vaj 2/3 részével megkentem egy tűzálló tál alját és peremeit, a maradék vajat félretettem. A krumplikarikák felét beleszórtam a sütőedénybe, meghintettem a petrezselyem felével, majd megismételtem a rétegezést. Nagyon fontos, hogy maximum 2 cm vastag legyen csupán a rétegezés, hogy rendesen átsüljön a krumpli, érdemes tehát megfelelő méretű edényt választani a sütéshez.

A sütőt 190 fokra előmelegítettem. A fűszeres tejszínnel meglocsoltam az előkészített sütőtál tartalmát, majd a maradék vajjal megszórtam a tetejét, és némi borssal is fűszereztem. 20 percig sütöttem.

Közben lereszeltem a sajtot, a félpuhára sült krumpli tetejére szórtam, és további 10-12 percre visszatoltam a sütőbe. A krumplik szépen puhára sülnek a fűszeres tejszínben, a tetejére ráolvad, és kissé megpirul a sajt. Azon melegében tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss