Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petrezselyemgyökér krémleves gombás bundáskenyérrel

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg vaj
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 dl fehérbor
  • 20 dkg burgonya
  • 2 db tyúkhúsleveskocka
  • 1,5 liter víz
  • 4 dl tejszín
  • 2 mokkáskanál só
  • ½ mokkáskanál szerecsendió
  • ½ mokkáskanál bors
  • A bundáskenyérhez:
  • 8-10 szelet toast kenyér
  • 3 tojás
  • 3 dkg vaj
  • fél fej hagyma
  • 10 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál morzsa
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az előkészített, apróra vágott zöldségeket (hagyma, fokhagyma, gyökér) a vajon megdinszteljük, felengedjük fehérborral, ha felforrt, hozzáadjuk a burgonyát, a tyúkhúslevest, amit készíthetünk húsleveskockából is, és a tejszínt.

2. Addig főzzük, amíg a gyökér megpuhul.

3. Összeturmixoljuk, ízesítjük, fűszerezzük, átszűrjük, ízlés szerint még étkezési keményítővel sűríthetjük.

4. Amíg a leves fő, elkészítjük a bundáskenyeret. A vajon megdinszteljük a hagymát és a szeletekre vágott gombát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a morzsát, és az egészet ledaráljuk vagy összeturmixoljuk. Ha lehűlt, egy tojásfehérjével kikeverjük, így kenhetővé válik.

5. A gombapéppel megkenünk egy toast kenyeret, ráfektetjük a másik szeletet, majd tojásba mártjuk, és a szokásos módon bő olajban kisütjük.

6. A kisült bundáskenyeret 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és a leves mellé tálaljuk betétként. Friss petrezselyemzölddel díszítjük.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss