Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petrezselyem-krémleves

30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockára. A vöröshagymát is pucoljuk meg, vágjuk apróra. A petrezselyemzöldnek vágjuk le a vastagabb szárrészét, csak az apró leveles része maradjon meg.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a krumplit és a vastagabb petrezselyemzöld részt, keverjük alaposan össze, öntsük fel a zöldségalaplével, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, és főzzük puhára.

Közben blansírozzuk a maradék petrezselyemzöldet: forrásban lévő sós vízbe tegyük bele kb. 1 percre, majd szűrjük le, és rögtön tegyük jéghideg vízbe. Ezután szűrjük le, alaposan csepegtessük le. (Én tettem a forró vízbe késhegynyi szódabikarbónát is, hogy szép zöld maradjon.)

A petrezselyemzöldet tegyük a levesbe, és botmixerrel pépesítsük. Keverjük hozzá a tejszínt, majd tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett melegítsük forráspontig.

Tejszínnel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss