Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petőfi-leves grízgaluskával

45 perc
rafinált
megfizethető
3 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A zöldségeket a paradicsom és a zöldpaprika (ami sárga) kivételével meghámozzuk, feldaraboljuk, felkockázzuk.
  2. A tojásból, pici sóból és a grízből nokedlisűrűségű tésztát keverünk, majd félrerakjuk.
  3. Megdinszteljük a zsíron a vöröshagymát, majd amikor félig megvan, a többi darabolt zöldséget is hozzáadjuk, és tovább dinszteljük. Később a tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel és visszatesszük a gázra. Ezután beletesszük a paradicsomot és a paprikát, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Amikor már puhák a zöldségek, a grízgaluskának valót beleszaggatjuk a levesbe egy kiskanállal. Amikor a grízgaluska megfőtt, megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.

Megjegyzés

Víz helyett használhatjuk a megmaradt húsleves levét is. Azért Petőfi leves, mert a Minek nevezzelek című verse után szabadon variálható. - Papusmaci

Ezek is érdekelhetnek