Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Petőfi leves grízgaluskával

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 2 db közepes fehérrépa
  • 1 db közepes karalábé
  • 1/4 karfiol
  • 4-5 evőkanál zöldborsó
  • 1 db tojás egész
  • 2-3 evőkanál gríz (búzadara)
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 db közepes paradicsom
  • 1 db közepes zöldpaprika (sárga)
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 db közepes vöröshagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket megpucolom, darabolom, kockázom, a paradicsom és a zöldpaprika kivételével.

    A tojásból, pici sóból és a grízből nokedli sűrűségű tésztát keverek, félrerakom.

    A zsíron a vöröshagymát megdinsztelem, amikor félig megvan, a többi darabolt zöldséget is hozzáadom, és tovább dinsztelem. Majd hozzákeverem a pirospaprikát, és felengedem a szükséges mennyiségű vízzel. Belerakom a paradicsomot és a paprikát.

    Amikor puhák a zöldségek, a grízgaluskának valót beleszaggatom kiskanállal a levesbe, amikor a grízgaluska megfőtt, megszórom petrezselyem zöldjével, és tálalom.

Megjegyzés

Víz helyett használható a megmaradt vasárnapi húsleves. Azért Petőfi leves, mert a Minek nevezzelek című verse után szabadon variálható.

Papusmaci
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin