A zöldségeket a paradicsom és a zöldpaprika (ami sárga) kivételével meghámozzuk, feldaraboljuk, felkockázzuk.
A tojásból, pici sóból és a grízből nokedlisűrűségű tésztát keverünk, majd félrerakjuk.
Megdinszteljük a zsíron a vöröshagymát, majd amikor félig megvan, a többi darabolt zöldséget is hozzáadjuk, és tovább dinszteljük. Később a tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel és visszatesszük a gázra. Ezután beletesszük a paradicsomot és a paprikát, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Amikor már puhák a zöldségek, a grízgaluskának valót beleszaggatjuk a levesbe egy kiskanállal. Amikor a grízgaluska megfőtt, megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.