Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pétervári céklasaláta

default user icon
8 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg cékla
  • 1 dl majonéz
  • 2 főtt tojás
  • fokhagyma
  • 1 kávéskanál cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk. Megpároljuk enyhén cukros vízben, levét leöntjük. A majonézt elkeverjük a villával összetört főtt tojással, fokhagymával ízesítjük, és összekeverjük a párolt céklával.

    Személyes hozzáfűzés: Meglepően finom! Szentpétervárott menzától elegáns éttermekig mindenhol megtalálható, igen kedvelt zakuszka, azaz előétel. Ha eddig nem szeretted a céklát, próbáld ki.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

rokon8
Elkészítettem, nagyon finom lett. Én reszeltem bele egy savanykás /zöldalma/ almát, amivel csak kb. egy percig pároltam együtt. Durvára vágott diót is adtam hozzá. Szuper lett.
kati1941
Én nem önteném ki a levét, csak annyi vizben párolnám hogy ne maradjon viz alatta.
45marika
Köszönöm, hogy közzéadtátok unokahúgom Papp Szilvia (dr Kovácsné) céklasaláta receptjét.Nekünk is nagyon ízlik! Azt mondják a cékla a magyar aloe vera.
3pillango
A receptből két összetevő hiányzik: az alma és a dió. Mennyiségtől függően 1-2 almát is lereszelnek a durva lyukú reszelőn, valamint 1-2 evőkanál őrölt diót is adnak a céklához. Van, aki összeturmixolja az összetevőket. Én tojással sohasem láttam/ettem, pedig évekig kint éltem. Nagyobb mennyiség esetén le is fagyasztható a saláta.
doremi
Nekem is jól sikerült, és ízlik is nagyon. Én sült céklát reszeltem le.
zsofka1
Kaptam egy kiló céklát, és el nem tudtam képzelni, mit kezdjek vele. Pétervári saláta lett belőle - és még majdnem kevés is lett! Köszönöm a receptet, nagyon finom!
doboszs
Ez nagyon finom. A család kedvenc salátája lett. És még kocsonya mellé is zseniális.
bubenkog
Tényleg nagyon finom, nem is gondoltam volna, mert nem vagyok cékla rajongó. Én a só helyett egy csipetnyi vegetát tettem bele. Gyakrabban fogom készíteni.

Hasonló Receptek

Magazin