Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Peterák

MME MME
3/5
120 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Tojáshéjat gyüjtünk. Csak a tojás tetejét bontjuk ki felhasználáskor, így meg lehet majd tölteni. Ha kb. 15-20 db összegyűlt, akkor sós vízben kifőzzük, ezzel fertőtlenítjük. A töltelékhez a rizst, húst, szalonnát, hagymát, fokhagymát, tojásokat és a fűszereket jól összedolgozzuk, megtöltjük a tojásokat. A zöldségeket feltesszük főni sok babérral és petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikával megszínezzük. Ha félig megfőtt, beletesszük a töltött tojásokat, és kb. még fél órát főzzük. Tejből, tejfölből liszttel habarást készítünk, behabarjuk a levest, majd teszünk bele egy kanál ecetet. Legjobb másnap, mikor már összeérett.

Megjegyzés

Ezt a levest az alföldi dédnagymamámtól tanultam. Nagyon finom és különleges. Enni kissé bonyolult, de csak a tányérba kiszedett tojásokat pucoljuk meg. Jó kis malackodás, de ez a legjobb része a dolognak. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss