Elkészítés: Tojáshéjat gyüjtünk. Csak a tojás tetejét bontjuk ki felhasználáskor, így meg lehet majd tölteni. Ha kb. 15-20 db összegyűlt, akkor sós vízben kifőzzük, ezzel fertőtlenítjük. A töltelékhez a rizst, húst, szalonnát, hagymát, fokhagymát, tojásokat és a fűszereket jól összedolgozzuk, megtöltjük a tojásokat. A zöldségeket feltesszük főni sok babérral és petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikával megszínezzük. Ha félig megfőtt, beletesszük a töltött tojásokat, és kb. még fél órát főzzük. Tejből, tejfölből liszttel habarást készítünk, behabarjuk a levest, majd teszünk bele egy kanál ecetet. Legjobb másnap, mikor már összeérett.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre