Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pestós lasagne

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg lasagne lap (5 percig előfőzve)
  • 20 dkg zöld pesto
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg vaj (plusz a tepsihez)
  • 3+1 dl tej
  • 10 dkg parmezán
  • Friss bazsalikom

Elkészítés

    1. A lasagne lapokat forró, sós vízben pár percig főzzük. (Ha már hajlítható, akkor jó, de vigyázzunk, mert könnyen összeragadnak!)
    2. A besamel mártáshoz 3 dl tejet felmelegítünk, majd beletesszük a vajat és a sót. A maradék 1 dl tejet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A lisztes tejet a forró tejhez öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük még néhány percig, amíg besűrűsödik a mártás. Végül keverjük a besamelhez a pestót.
    3. Egy vajjal kikent tűzálló tál aljába először teszünk egy keveset a pestós besamel mártásból, majd rátesszük a lasagne lapokat. Majd ismét mártás, egy kis parmezán sajt, és lasagne lapok. Így rétegezzük a lasagne-t egészen addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Arra figyeljünk, hogy a tetejére mindenképp mártás és parmezán sajt kerüljön.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük és ha elkészült, melegen, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

    Nézd meg videón is, hogyan készül a pestós lasagne >>>

    CUKKINIS PULYKARAGU >>> 

    CHILIS TORTILLA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek