Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pestós csirkesaláta

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

Egy serpenyőben megpirítjuk a felkockázott bacont, majd hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet. Megborsozzuk és pár perc alatt megsütjük. Rákanalazzuk a pestót, jól átkeverjük, és kb. 1 percig együtt sütjük.

Egy tálra halmozzuk a megmosott és szárazra törölt salátaleveleket, rászórjuk a felkarikázott hagymát és a félbevágott paradicsomot.

Rászedjük a még meleg pestós csirkecsíkokat. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal vagy a serpenyőben visszamaradt fűszeres zsiradékkal. Ráfacsarjuk a citrom levét, és rászórjuk a friss bazsalikomleveleket. A tetejét megszórhatjuk reszelt parmezánnal.

Még több csirkés recept >>> 

Saláták >>>

Még több recept Gasztrogabótól >>>

Megjegyzés

A saláta hozzávalóit még tetszés szerint gazdagíthatjuk más zöldségekkel is. Ha szükséges, még sóval, borssal ízesíthetjük a salátaleveleket és a paradicsomot, de szerintem elég rá a sült hús és a pestó ízesítése. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss