Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pestós csirke

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész csirke
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 0,6 dl olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Aprítógépben elkészítjük a krémet a fokhagymából, sóból, borsból, a citrom lereszelt héjából és kifacsart levéből, a petrezselyemből és az olajból. A csirkét alaposan megmossuk és feldaraboljuk. Egy éles késsel nyílást vágunk a csirkemellek és combok bőrébe.
    2. Bedörzsöljük a pestóval a csirkedarabokat úgy, hogy a nyílásokba is bőségesen kerüljön. Lefedjük és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára.
    3. A csirkét tepsibe tesszük, és 180 fokon 45–60 percig sütjük. Közben néhányszor megforgatjuk. Újburgonyával és salátával vagy párolt zöldséggel tálaljuk
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

oXcsillagXo
Ha az elso lepes a pesto elkeszitese lenne, akkor ez hibas. A pesto alapja a bazsalikom es a parmezan sajt. A receptben egyik sincs megemlitve. Ez igy fokhagymas petrezselymes csirke.

Hasonló Receptek

Magazin