Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pesto, pirog, mousse - melyik konyhai kifejezés mit jelent?

Radicchio, cassata, karambola, szuflé - íme, néhány egyre gyakrabban használt konyhai kifejezés jelentése!
Kumquat

A Kínából származó, kissé tojásdad alakú törpenarancs hazánkban is egyre népszerűbb. Héjastól fogyasztandó.

Pesto

Friss zöld fűszerek, olívaolaj és fenyőmag hozzáadásával készített szósz, egyes olasz ételek elmaradhatatlan hozzávalója.

Radicchio

Az endíviák családjába tartozó salátát bordó-fehér színéről és hosszúkás alakjáról biztosan felismeri majd!

Durumtészta

Durumliszt felhasználásával készült száraztészta.

Mousse

Csokimousse vagy csokihab? Előbbi az elegánsabb, míg utóbbi a hétköznapibb megnevezése ugyanannak a dolognak...

Cassata

A jellegzetes szicíliai sütemény egy csokival, kandírozott gyümölcshéjjal és vaníliával ízesített krémmel gazdagított piskótalap, mandulakrémmel borítva.

Szuflé

A felfújt édes és sós változata is finom, de fontos, hogy csak előmelegített sütőbe szabad betenni, különben összeesik.

Karambola

A csillaggyümölcs nemcsak szép, hanem finom is! Kiváló desszertekhez, de a gyümölcssalátába is beletehetjük.

Pirog

A töltött kelt tészta Oroszországban kedvelt ünnepi csemege. Többféle, például húsos és burgonyás változata is létezik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss