Elkészítés: A 6 tojás sárgáját habosra keverem a cukorral, utána a vajjal. Beleteszem a lisztet, a sütőport, a tejet, a darált diót. Az egészet jól összekeverem. Előmelegített sütőben, lassú tűzön kisütöm.
Míg ez sül, addig a 6 tojásfehérjét keményre verem a 10 kanál cukorral.
Amikor a tészta már majdnem kész, de még nem teljesen, kiveszem a sütőből, megkenem baracklekvárral, és a tetejére simítom a felvert tojásfehérjét. Rászórom a diót egyenletesen. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, amíg a tojásfehérje rózsaszínű nem lesz.
Ha kész, várok, míg hűl egy kicsit, aztán hosszúkás formára szeletelve tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre