Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Perzsa padlizsános marharagu kurkumás jázmin rizzsel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A marharaguhoz:
  • 500 g marha lábszár
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 6 db paradicsom
  • 500 g sűrített paradcsomszósz
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • 100 g sárgaborsó
  • fél citrom
  • 2 nagyobb padlizsán
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • A rizshez:
  • 200 g jázmin rizs,
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 500 g vaj

Elkészítés

Kevés olíva olajon az apróra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük. A marhahúst is hozzátéve addig pirítjuk, míg vékony pörk réteg nem keletkezik a húson. Az apróra vágott paradicsomok is hozzákerülnek, valamint fel kell önteni a papírdobozos paradicsomszósszal. Hozzáadjuk a por alakú fűszereket, a kurkumát, és a fahéjat, valamint tegyük a fazékba a sárgaborsót is. Fedő alatt főzzük 2 órán keresztül, időnként megkavarva. Szükség esetén enyhén hígítsunk rajta kevés vízzel, de ne vigyük túlzásba.

Közben kockázzuk fel a padlizsánt, majd sütőpapíron tegyük előmelegített sütőbe 200 fokon, 20 percre. Mielőtt sütőbe tennénk, sózzuk meg, és csorgassuk meg olíva olajjal. Meg is lehet forgatni kicsit a sütőbe helyezés előtt.
Ha megfőtt a ragu, keverjük el a közben megsült padlizsán kockákkal, és fél citrom levével.

Mivel rengeteg szabadidőnk van még a főzés közben, ne felejtkezzünk el a kurkumás jázmin rizs elkészítéséről sem. Amikor a rizst megfőztük elkeverjük az őrölt kurkumával, ami különleges ízt, és szép sárga színt is kölcsönöz neki. Mindenképpen ajánlatos kevés vajat is a még meleg rizshez keverni.

Megjegyzés

Komplett perzsa menü készült a hozzá tartozó különleges Perzsa joghurtos uborkasalátával, melynek receptjét szintén feltöltöttem.
- hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss